Naturalisaties Florida 1940

René Deburghgraeve liet in 1912 bij dienst bevolking van Roeselare optekenen dat hij vertrok naar x.

De Zeeland van de Red Star Line

Naast Henri migreerde ook zijn broer. Georges vertrok in september 1912 richting Detroit; omdat er geen informatie over hem te vinden is i.v.m. een aankomst in New York reisde hij zeer waarschijnlijk via Canada. Vanuit de streek van Roeselare leek migratie zich eerder op Canada te richten dan op de VS trouwens. Zijn vrouw volgt hem en komt op 9 januari 1913 aan in New York, ze voer op de Zeeland. Was het heimwee of iets anders? Hoe dan ook, iets liet hen beslissen enkele jaren later terug te keren naar Roeselare.

Nog een zoon uit het gezin van Aloysius migreerde naar de Nieuwe Wereld: ook hun half broer Gaston Jeroom waagde de oversteek. Op 13 maart 1925 was hij geland op Saint John, New Brunswick (CA) en zo doorgetrokken naar Detroit, Michigan (VS) waar hij op 23 maart '25 samen met René met de ferry aankwam. Gaston loog over zijn reis, hij liet noteren in tweede klasse te reizen, maar had de oversteek vanuit Antwerpen in derde klasse op de Melita gemaakt. Dat verblijf in de VS zal toch niet zo succesvol geweest zijn, want hij is een tijdje bij zijn nicht Marie Louise Deburghgraeve gaan logeren. Op 17 november 1929 stak hij definitief de Detroit River over op een D&W ferry vanuit Windsor, Ontario (CA) richting Detroit. Hij had er toen reeds een vrouw Angeline en stiefzoon Joseph.

Die Marie Louise was in 1926 samen met haar man Emericus Deconynck op de Melita naar x getrokken. In Windsor (CA) gaf ze dus onderdak aan haar neef Gaston Jeroom en in 1930 volgde ze het voorbeeld van haar neven en trok verder naar de VS. Ze eindige haar leven in Florida.